Afmeren

Drie-dagen-regeling
Het recreatiegebied Brielse Maas kent vele mogelijkheden om af te meren of voor anker te gaan. Om zoveel mogelijk recreanten te laten genieten van het gebied is een zogenaamde “drie-dagen-regeling” ingesteld. Dit houdt in dat het is toegestaan om maximaal drie dagen op dezelfde plaats te blijven liggen. Na deze drie dagen moet de boot tenminste 500 meter worden verplaatst en mag u niet binnen vijf dagen op dezelfde plaats terugkeren. U mag uw vaartuig ook niet langer dan zes uur onbemand laten liggen. Voor vragen over deze regeling kunt u contact opnemen met de handhavers natuur en recreatie van Groenservice Zuid-Holland.

Vaartuigen langer dan 14 meter
Vaartuigen met een lengte van meer dan 14 meter mogen niet in haventjes en kreken varen. Afmeren mag uitsluitend aan aangelegde steigers, langs oevers en voor anker.

Vaartuigen langer dan 20 meter
Vaartuigen langer dan 20 meter mogen alleen met een schriftelijke ontheffing van Groenservice Zuid-Holland op het Brielse Meer varen. Bedrijfsvaartuigen moeten hun ligplaats kiezen op een door Groenservice Zuid-Holland aangewezen locatie.

 
   
  Mede gesponsord door   
Brielse Meer Spektakel