Nieuws

Scoutinggroep BTH houdt gebied schoon

Wist je dat Scoutinggroep Bas 't Hart er mede voor zorgen er een schoon recreatiegebied rondom de Brielse Maas is? Dit als onderdeel van hun maatschappelijke stage. Trots op dit soort jeugd! 

Tijdens het Brielse Meer Spektakel zijn ze (net zoals de vorige 2 edities) weer lekker actief op en rond het water. Meer weten? Ga even langs of kijk op de website: http://www.basthart.nl

Zij bieden ook een maatschappelijke stage aan voor scholieren uit het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo). Een maatschappelijke stage is een stage, waarbij ze door het doen van vrijwilligerswerk kennismaken met én een bijdrage leveren aan de samenleving. Ze doen dan iets voor een ander zonder daar geld voor te krijgen.

Maatschappelijke stage kent vele vormen: een eenmalige activiteit, een kort project of een vaste activiteit voor een langere periode. Ook de scoutinggroep zelf biedt ruimte voor maatschappelijke stagiaires. Zij hebben inmiddels diverse leerlingen van het Maerlant College en het Penta College (zowel Jacob van Liesveldt als Bahûrim) op stage gehad bij de welpen. En dat is wederzijds heel goed bevallen!

Klik hier op de link om de foto's te bekijken.

 
 

Mede gesponsord door  en 
 
Brielse Meer Spektakel