Nieuws

Ook de Scouting actief tijdens het Brielse Meer Spektakel!

Met de vele verschillende scoutinggroepen die wekelijks actief zijn op het Brielse Meer kon ook de Scouting natuurlijk niet achterblijven op het Brielse Meer Spektakel. Speciaal voor deze gelegenheid kwamen er dan ook 7 verschillende scoutinggroepen uit de regio bij elkaar voor een gezamenlijke activiteit. Met allerlei vletten, slepers en een wachtschip en natuurlijk vele scouts was het dan ook erg druk op Zeeverkennerscentrum Oosterland gelegen aan de Heijndijk in Brielle.

Natuurlijk begon ook deze scoutingopkomst met een typische scoutinggebruik namelijk het openen en hijsen van de vlag
Hierna werd begonnen met het spelen van een spel op het Brielse Meer waarbij de groep in 2 teams bestaande uit elk 12 lelievletten werd verdeeld. De bedoeling van het spel was om op verschillende bijzondere manieren roeiend, zeilend of wrikkend zo snel mogelijk rondjes te voltooien. Zo was het gedurende het spel de opdracht om niet alleen “normaal” voorruit te varen, maar ook achterste voren te varen, of met een paar vletten naast of achter elkaar en nog meer bijzondere manoeuvres. Dit alles zonder afgetikt te worden door de bemanning van het andere team. 

Na enige tijd kwam er een einde aan dit spel en keerde alle deelnemers weer terug naar de haven. Gedurende de middag ging iedere groep zijn eigen gang zo werd er onder andere gezwommen, geroeid, gewrikt, gevoetbald en er was een kampvuur. Het was een erg gezellige dag geworden waardoor ook de scouting terug kan kijken op een leuke editie van het Brielse Meer spektakel.
Bekijk hier enkele foto's van het evenement!

Met haar verschillende speltakken biedt scouting wekelijks een gezellig en uitdagend spelprogramma aan voor jongens en meiden vanaf 10 jaar. Op de volgende website www.admiraliteit14.scouting.nl zijn de verschillende waterscoutingverenigingen in de regio te vinden… 
Interesse in waterscouting? Kom eens langs bij één van de scoutinggroepen bij u in de buurt!

 
 

Mede gesponsord door  en 
 
Brielse Meer Spektakel